Céginformációk

A Chemimontazh Kft. egy 100%-os magyar tulajdonban lévő, Magyarországon bejegyzett cég (Cg. 01-09-661955), amely:
jól képzett személyzettel,
korszerű technológiákkal és infrastruktúrával,
értékes helyismerettel és kapcsolatokkal,
„Chemimontazh-Atyrau” néven bejegyzett fiókteleppel rendelkezik a Kazah Köztársaságban, és ott figyelemre méltó szakmai tapasztalatok birtokában működik az
 
olaj- és gázipari;
 
energetikai ipari;
 
vegyipari
 
létesítmények kivitelezése területén.

Rövid cégtörténet

A Chemimontazh Kft.-t 1997-ben alapította az akkori egyszemélyi tulajdonos, a Vegyépszer Építő és Szerelő Részvénytársaság (ma: Vegyépszer ZRt.).

(A Vegyépszer Rt. az 1980-as évek közepén egy magyar-szovjet kormányközi megállapodás révén magyar fővállalkozóként kiemelt szerepet játszott az első tengizi gázfeldolgozó gyár felépítésében, de ezt követően is még számos ipari objektum kivitelezése során szerzett méltó elismertséget.)

Az 1998 és 2000 közötti időszakban a Chemimontazh Kft. fő feladata a Vegyépszer Rt. külföldön végzett tevékenységéhez szükséges gépi eszközök (földmunkagépek, szállító járművek, emelőgépek, gépjárművek) biztosítása és üzemeltetése volt, elsősorban Kazahsztánban, a tengizi kőolajlelőhely és a karacsaganaki gázlelőhely térségében.

2000 végétől a Chemimontazh Kft. korábbi feladatainak és munkaterületeinek megőrzése mellett feladatot vállalt Algériában is, ahol önálló tevékenység keretében, a Brown & Root International Ltd. amerikai cég szerződéses partnereként az algériai Hassi Berkine olajmező fejlesztési munkáinak kivitelezését végezte.

2001-től a társaság feladatai tovább bővültek; megkezdődött a Vegyépszer Rt. külföldi kivitelezési szerződései teljesítésének átvétele és a kivitelezési munkák önálló elvégzése a munkaterületeken a Vegyépszer Rt. alvállalkozójaként.

2002 folyamán a Vegyépszer fokozatosan átadta a Chemimontazhnak az összes külföldi szerződését, kazahsztáni megrendelését és partneri kapcsolatát. Egyben a Chemimontazh átvette a Vegyépszer felbecsülhetetlen szakmai tapasztalatokkal rendelkező törzsgárdáját is. Az utóbbinak köszönhető, hogy ma társaságunk a mindenkori igényekhez és a feladatok nagyságához igazodó, széleskörű szakmai tapasztalatokkal rendelkező munkaerőt képes felvonultatni, az irányító és vezetői munkaköröket pedig felsőfokú, főleg műszaki végzettségű, nem ritkán 10-15 éves külföldi- és belföldi szerelési tapasztalatokkal, idegen nyelvtudással rendelkező szakemberek töltik be.

Cégünk a magyar munkaerő magas szintű szaktudásával párosuló minőségi és az átlagosnál hatékonyabb munkavégzésének köszönheti, hogy stabil pozíciókkal rendelkezik az egyre igényesebb kazahsztáni piacon. Ezt referenciáink is bizonyítják. Mellettünk szól továbbá a magyarokra jellemző kreativitás, két évtizedes helyismeretünk, valamint a közös történelmi múltra visszatekintő konfliktusmentes kapcsolatunk a helyi lakossággal, kollégákkal és hatóságokkal. Fontos, hogy kiemelt figyelmet szentelünk a munkák biztonságos elvégzésének.

2002 óta a Chemimontazh Kft. az ISO 9001: 2000 szabvány követelményeit kielégítő tanúsított minőségirányítási rendszert működtet. A rendszer garancia Megrendelőink számára abban a tekintetben, hogy kivitelezési tevékenységünk, szolgáltatásaink minősége, megbízhatósága az elvárásaiknak, követelményeiknek megfelel.

Társaságunk legjelentősebb megrendelői ma a Kaspi-tenger észak-keleti térségében működő nagyberuházók és fővállalkozók köréhez tartoznak, pl.: a Tengizchevroil kazah-amerikai vegyesvállalat, a PFD International LLC, a JSC „Caspian Pipeline Consortium-K”, a JSC „Montazhspetsstroy”, a Consolidated Contracting, Engineering & Procurement S.A.L. vagy az AGIP KCO / Bateman Kazakhstan Oil and Gas BV.

2007. februárjában a Chemimontazh Kft.-t a HARCON Zrt. vásárolta meg. Ettől az időponttól kezdve az operatív ügyvezető igazgatói posztot ismét Dr. Kern Ferenc tölti be.

 
 
Kapcsolódó oldalak

Irodák, telephelyek

 
 
További információk

Okiratok

 
 
 
© 2005 CHEMIMONTAZH Nyitólap Oldaltérkép Jogi nyilatkozat