Munka a Chemimontazhnál

Kedves Olvasó, leendő Munkatársunk!
Dolgozóink büszkén állíthatják magukról, hogy részesei a világgazdaságot kőolajjal ellátó hatalmas gépezetnek. Egy amerikai multinacionális kőolajipari cég a Shevron-Texaco építési- és ipari létesítményszerelési szükségleteinek kielégítésén dolgozunk.
Ezen az oldalon bemutatjuk Önnek a Földünk egyik legnagyobb olajmezőjén – a kazahsztáni Tengiz térségében található munkahelyeinket, az ottani élet és munkakörülményeket.
Tegyen velünk egy virtuális kirándulást.
Mint annyi más kőolajlelőhely, a tengizi is szélsőséges éghajlatú területen található, ezért belépő új dolgozóinknak alapos egészségügyi vizsgálatot szervezünk. Ennek részeként az összes szükséges védőoltást is megkapják a kiutazók. Csak egészséges kollégákat utaztatunk, hiszen kölcsönös érdeknek tartjuk, hogy dolgozóink egészségügyi és egyéb problémáktól mentesen végezhessék szakmai feladataikat, és hogy semmi se akadályozza őket minél nagyobb jövedelem elérésében. Amennyiben valaki megbetegszik az amerikaiak helyi kiválóan felszerelt kórháza minden korlátozás nélkül ingyenesen fogadja cégünk orvosi segítségre szoruló dolgozóit. Szükség esetén bárkit a lehető legrövidebb időn belül hazaszállítunk.
Dolgozóinkat repülővel utaztatjuk. A ferihegyi felszállástól az oda történő visszaérkezésig minden utazással járó költséget cégünk állja. Jelenleg Isztambulon keresztül történik a ki- és hazautazás. Kifelé menet egy éjszakát a török nagyvárosban előre lefoglalt szállodában töltenek a kollégák. A szálloda gondoskodik a repülőtéri transzferről mindkét irányban. Isztambulból Atyrau – Kazahsztán rendkívül dinamikusan fejlődő olajipari fővárosának nemzetközi repülőterére érkeznek dolgozóink. Itt cégünk magyar munkatársa segít a vízum és esetleges egyéb formaságok intézésében. A repülőtér tőszomszédságában üzemel cégünk tranzitszállodája, ahol az utasok rövid pihenőt tartanak a további, immár autóbuszos út előtt. Visszafelé, a gép biztonságos elérése érdekében, a hazautazás előtti éjszakát ebben a szállodában töltik a kollégák.
Tengizi lakótáborunk 310 kilométerre van Atyrautól. Az útra légkondicionált buszt biztosítunk.
Lakótáborunk kétszintes, könnyűszerkezetes, az éghajlati viszonyok figyelembevételével jól szigetelt épületekből áll. Az épületekben 2, 3 szobás összkomfortos (külön fürdőszoba, külön WC) lakások vannak kialakítva. Télen távfűtés, nyáron minden szobában saját légkondicionáló szolgáltatja a kellemes klímát. Az elhelyezés maximum 2 fő egy szobában. Ágyneműt, törülközőt és azok cseréjét, mosását a cég biztosítja. Automata mosógépekkel felszerelt mosókonyhánk szinten mindenki számára hozzáférhető.
Minden szobában van TV készülék. A tábor kábel TV hálózatán nézhető a Duna TV és az MTV2-es, valamint számos oroszországi és kazahsztáni adó műsora, amely - és a dolgozók vegyes anyanyelvű összetétele – remek lehetőséget biztosít az orosz és kazah nyelv gyakorlására. Saját stúdiónk magyarul beszélő mozifilmeket is vetít az esti órákban.
Az otthoniakkal való kapcsolattartásra táboron belül kettő nemzetközi hívásokra is alkalmas telefonfülke üzemel. A táborban kiváló térerő van a mobil telefonok használatához. Számos munkahelyünk rendelkezik internet kapcsolattal, így elektronikus levelezésre is van mód.
Táboron belül működik az éttermünk, amely mindenki számára naponta 3 alkalommal kínál a fizikai dolgozók szükségleteihez igazított bőséges, magyar ízlésnek megfelelően elkészített, meleg ételt. Mindhárom étkezés több fogásos. Különös figyelmet fordítunk arra, hogy az étrendben rendszeresen legyenek tejtermékek, zöldség, gyümölcs és édesség. Munkanapokon a munkahelyeinkhez közeli étteremben szolgáljuk fel az ebédet.
Ha netán valakinek mégis valami másra fáj a foga, a táborunk körülő lakótelep boltjaiban vásárolhat. Cégünk minden vasárnap indít ingyenes buszjáratot a legközelebbi nagyobb város piacára, ahol az élelmiszerek mellett, gyakorlatilag bármi egyéb is beszerezhető a lakótelepinél kedvezőbb árakon.
A szeszes italok fogyasztása terén az átlagosnál szigorúbb nemzetközi és belső szabályok érvényesek. Ezek megtiltják az alkoholfogyasztást, rendszeres a szondáztatás.
Lakótáborunkban tornacsarnok áll a sportolni vágyok rendelkezésére (kispályás foci, röplabda, kosárlabda, asztalitenisz). Szauna egészíti ki a rekreációs lehetőségeket. A tőlünk mintegy 15 km-re található amerikai táborban dolgozóink számára is elérhető uszoda üzemel. Horgászásra is van lehetőség.
A megrendelő amerikaiak, és cégünk nem különben, folyamatosan kiemelt figyelmet fordít(unk) a biztonságos munkavégzésre. Minden dolgozónk már az első munkanapon megkapja a munkaköréhez szükséges és az amerikaiak követelményeinek is eleget tevő munkaruhát és védő felszerelést. A munkát csak többlépcsős munkavédelmi oktatás után lehet megkezdeni. Ezeket saját oktató központunkban tartjuk magyar nyelven.
Cégünk jól összeszokott, stabil szakember állománnyal büszkélkedhet.A dolgozóink számára biztosított élet és munkakörülményekről talán az beszél a legszemléletesebben, hogy számos kollégánk 10, és annál több éve dolgozik Tengizben.

 

 
 
Related links

Állások

 
 
Additional informations

Licenszek

 
 
 
© 2005 CHEMIMONTAZH Nyitólap Oldaltérkép Jogi nyilatkozat